Hilton Brussels verrast brasseriebezoekers met degustatiemenu op basis van geuze en kriek

Café d’Egmont zet in april en mei lambiekbieren in de kijker

In Café d’Egmont, één van de restaurants van het Hilton Brussels, staan voor de allereerste keer traditionele lambiekbieren centraal. De executive chef van het 5-sterrenhotel stelt immers tot en met 31 mei 2010 aan de bezoekers van de brasserie een speciaal menu voor met geuze en kriek afkomstig van geuzestekerij 3 Fonteinen en brouwerijen Boon en Girardin.


Als aperitief voor het 3-gangenmenu werd geopteerd voor een oude geuze van geuzestekerij 3 Fonteinen uit Beersel. Bij het voorgerecht, dat bestaat uit een cocktail van noordzeegarnalen met geuzegelei, groene selder en tuinkers, wordt een oude geuze van Moriau geserveerd. De hoofdschotel, een gebakken kabeljauwrug met een boter- en geuzesaus, spinaziescheuten en chips van lentegroenten, wordt begeleid door een oude geuze van brouwerij Boon uit Lembeek. Tenslotte volgt er nog een dessert dat bestaat uit vanilleijs met meringue, kriek en kriekensaus. Hierbij wordt een kriek van brouwerij Girardin uit Sint-Ulriks-Kapelle geschonken.

Wouter Liekens, Operations Manager van Hilton Brussels: “Dagelijks krijgen wij in het hotel honderden mensen uit het buitenland over de vloer. Velen onder hen willen tijdens hun verblijf in onze brasserie kennismaken met typisch Belgische specialiteiten. Daar horen uiteraard gerechten bij die bereid worden met bieren van spontane gisting. Omdat wij aan onze klanten topkwaliteit willen bieden, deden wij voor de selectie lambiekbieren bij dit degustatiemenu een beroep op het Huis van de Geuze, dé specialist inzake lambik, geuze en kriek”.

Prijzen:

3-gangenmenu: 25 euro/persoon

Selectie aangepaste bieren: 10 euro/persoon

* * *

Café d'Egmont staat vooral bekend om zijn ruime keuze aan Belgische en internationale specialiteiten. Deze brasserie in Art Nouveau-stijl is 24 uur op 24 geopend en biedt net als La Maison du Bœuf, het gastronomische restaurant dat een verdieping hoger is gelegen, een mooi zicht op het Egmontpark.

Hilton Brussels telt 27 verdiepingen en 433 mooi ingerichte kamers. Het 5-sterrenhotel is één van de hoogste gebouwen van Brussel en biedt een prachtig panorama over de stad. De gasten kunnen er gebruikmaken van een privéparking, een schoonheidssalon en een fitnesszaal, en een beroep doen op een wasserij of zelfs babysit (op aanvraag).
Het hotel is uitstekend uitgerust voor zakelijke ontmoetingen: het beschikt over 20 vergader- en conferentiezalen, waar plaats is voor maximum 1360 personen.

www.hilton.com/brussel

www.huisvandegeuze.be