Abelag Aviation opent nieuwe vestiging in Nederland

Brussel-Eindhoven, 4 april 2011 • Abelag Aviation, de belangrijkste zakenluchtvaartgroep van de Benelux, opent een nieuwe basis in Nederland. De uitbreiding naar Eindhoven Airport is een belangrijke mijlpaal voor deze ervaren business aviation operator. Reeds meer dan 40 jaar is Abelag Aviation actief op de markt van VIP- en zakenvluchten. De luchtvaartmaatschappij staat ook in voor ad-hoc charters, taxi- en leisurevluchten. Recent werd de Abelag-vloot uitgebreid met twee Phenoms 100. Om de komst van deze gloednieuwe jets en nieuwe vestiging in Eindhoven te vieren, schenkt Abelag Aviation Nederland aan bestaande en nieuwe klanten een aantal gratis vlieguren op de Phenom100.


Bij een grote groep vaste gebruikers is Abelag Aviation vooral gekend voor de hoge normen die het bedrijf zichzelf oplegt inzake klantgerichtheid, discretie, operationele efficiëntie en veiligheid.

Vorig jaar mocht Abelag Aviation de Gold Safety of Flight Award 2010 van de European Business Aviation Association(EBAA) in ontvangst nemen voor meer dan 80.000 probleemloze vluchturen en alle inspanningen die de medewerkers sinds 1969 verrichten inzake veiligheid. Tot op heden werd deze award aan slechts 7 Europese maatschappijen toegekend.

“Stabiliteit en continuïteit zijn de twee overige peilers van de Abelag-organisatie”, aldus Jerome van der Schaar, directeur Abelag Aviation Nederland: " Abelag Aviation verzorgt immers reeds meer dan 40 jaar hoogwaardige zakenvl

uch

ten en leisure flights en is dus hoegenaamd geen nieuwkomer in de business aviation sector.

Abelag Aviation staat garant voor een exclusief product waaraan behoefte is op de Nederlandse markt. Deze vorm van reizen

heeft te lang een vreemd imago gehad in Nederland. Wij zetten daar de nuchtere en degelijke ervaring van Abelag Aviation tegenover".

“In Nederland is er momenteel een relatief geringer aantal operators dan in de andere landen van West-Europa. Met een vloot die 25 geavanceerde, jonge toestellen telt, is Abelag Aviation meteen de grootste zakenjet-operator van Nederland”, aldus Van der Schaar: " Business jets worden als een luxeproduct gepercipieerd. In de meeste gevallen is het ook een efficiënt bedrijfsvervoermiddel waarvan de kost nauwgezet kan berekend worden. Klanten die bijzondere vormen van individueel luchtvervoer wensen, kunnen zeker bij ons terecht. Onze ervaring is daarbij een fantastische troef. Daarbij denk ik aan het hele scala, van het puur naar bestemmingen vliegen via het kopen van vluchturen tot en met de aankoop van een eigen of een deel van een toestel, dat door Abelag Aviation wordt onderhouden en eventueel ook voor derden kan worden ingezet."

Gratis vluchturen op Phenom 100
Abelag Aviation Nederland introduceert tegelijk een nieuw toesteltype, de Embraer Phenom 100. Deze ruime private jet, die plaats biedt aan 4 passagiers, behoort tot de nieuwe generatie light jets en is op korte tijd vrij populair geworden, omdat de Phenom 100 aanzienlijk goedkoper is dan vergelijkbare toestellen van de vorige generatie. "Om de komst van de Phenom 100 en de oprichting van Abelag Aviation Nederland te vieren, gaan wij op dit toestel een aantal gratis vlieguren weggeven aan onze huidige en nieuwe klantenrelaties", aldus Van Der Schaar.

Abelag is gespecialiseerd in VIP- en zakenvluchten en staat daarnaast ook in voor medische vluchten, ad-hoc charters, taxi- en helikoptervluchten. Het luchtvaartbedrijf ging in 1969 vanuit Brussels Airport van start met taxi- en zakenvluchten. Over een periode van 40 jaar groeide Abelag uit tot de grootste zakenluchtvaartgroep in de Benelux. Abelag telt nu 6 vestigingen: Brussel, Antwerpen, Kortrijk, Parijs, Rijsel en Eindhoven. Vandaag staat Abelag ook in voor het volledig of gedeeltelijk beheer van 25 vliegtuigen van zowel Belgische, Franse als Nederlandse eigenaars. Deze dienstverlening omvat het technisch onderhoud, administratieve en operationele diensten en persoonlijk advies.