Eersteklasser STVV kiest voor kunstgrasmat van Belgische kunstgrasproducent Domo

Sint-Truiden, 26 april 2011 - Eersteklasser STVV pakt uit met een primeur in het Belgisch voetbal: de club laat namelijk in zijn hoofdstadion een kunstgrasveld aanleggen. Daartoe werd vandaag in de kuil van Stayen een overeenkomst ondertekend door STVV-voorzitter Roland Duchâtelet en Domo Sports Grass, marktleider in België inzake hoogwaardige kunstgrasvelden. Eerste klasser Sint-Truiden speelt dus vanaf volgend seizoen zijn thuiswedstrijden op Domo VarioSlide S PRO kunstgras.

Roland Duchâtelet pleit al geruime tijd voor het toelaten van kunstgrasvelden bij eerste en tweede klassewedstrijden. Eerder dit jaar zette de Pro League eindelijk het licht op groen. De STVV-voorzitter voegt nu de daad bij het woord en tekent namens STVV een contract met Domo Sports Grass, de Belgische kunstgrasproducent die de voorbije 25 jaar wereldwijd reeds een stevige reputatie heeft opgebouwd.

“De aanleg van een kunstgrasveld biedt verschillende voordelen. Vooreerst beschikt een FIFA 2STAR gekeurd kunstgrasveld over dezelfde speltechnische eigenschappen als een ideaal natuurgrasveld”, aldus STVV-voorzitter Roland Duchâtelet. “Daarnaast kan je op een kunstgrasveld het hele jaar door spelen. Op kunstgras kunnen er voetbaldagen georganiseerd worden waarbij ‘s namiddags de dames- of jeugdploeg spelen en ‘s avonds de eerste klasseploeg. Op een natuurgrasveld is dat niet mogelijk: het zou gewoon kapot gespeeld worden. Tenslotte kan er op een kunstgrasmat in alle weersomstandigheden gespeeld worden. Met kunstgras zijn er geen problemen met wateroverlast. Het water wordt perfect gedraineerd, waardoor het terrein steeds goed bespeelbaar blijft.”

Voldoet aan strengste FIFA-eisen
Een FIFA 2STAR veld moet voldoen aan de strenge technische normen opgelegd door FIFA. De testwaarden zijn vastgelegd op basis van waarden gemeten op een ideaal natuurgrasveld. Domo Sports Grass verw
ezenlijkte reeds verscheidene FIFA 2STAR projecten met de Domo VarioSlide S PRO grasmat.

Het nieuwe STVV-kunstgrasveld zal worden gekeurd door het European Research Centre for Artificial Turf (ERCAT), het testcentrum voor kunstgras aan de vakgroep Textielkunde van de Universiteit Gent.

De Domo VarioSlide S PRO kunstgrasmat is een natuurlijk ogende grasmat waarbij gebruik wordt gemaakt van de nieuwe Heliflex-technologie. Na jarenlang onderzoek is Domo Sports Grass erin geslaagd om een controleerbare spiraalvorm aan te brengen in het monofilament-garen van de grasmat. Daardoor heeft de grasmat een uitstekende veerkracht. In rechtopstaande toestand is het spiraalgaren mooi in rust. Vanaf het ogenblik dat er een zij- of neerwaartse druk wordt uitgeoefend, komt het garen onder spanning te staan en zal het opnieuw zo snel mogelijk willen rechtveren. Dankzij de Heliflex-technologie krijgt men een sportterrein waarbij de grasgarens steeds perfect rechtop staan. De bal rolt of ligt dus altijd op de uiteinden van de kunstgrassprieten waardoor de belangrijkste speleigenschappen in het voetbal, ‘balrol’ en ‘voet onder de bal’, worden gegarandeerd. De spelers krijgen meer dan ooit het gevoel van een spel op perfect natuurgras.

www.stvv.com

Over Domo Sports Grass

Kunstgrasfabrikant Domo Sports Grass is een wereldspeler inzake kunstgras. Wereldwijd werd al meer dan 50 miljoen m2 kunstgras van Domo Sports Grass geplaatst voor voetbal, hockey, tennis, Amerikaans voetbal, rugby, golf, ski en multifunctionele sporttoepassingen. Dankzij de samenwerking met lokale besturen, gemeenteraden, scholen en sportfederaties heeft pionier Domo Sports Grass de voorbije 25 jaar een enorme expertise opgebouwd in verband met de ontwikkeling en plaatsing van duurzame en makkelijk te onderhouden kunstgrasterreinen. Domo Sports Grass is gevestigd in Sint-Niklaas en telt ruim 100 medewerkers.