Euro1080 benoemt netmanagers HD1 en EXQI

Eurocam Media Center (Belgium), 28 februari 2007 • Euro1080, Europa’s eerste in High Definition Television (HDTV) gespecialiseerde mediabedrijf, kondigt de benoeming aan van David Steegen en de Brit Simon Scales als netmanager van respectievelijk HD1 en EXQI Europe. Beide zijn voortaan verantwoordelijk voor de bepaling van het zendersprofiel, de ontwikkeling, inhoud en programmatie van de HDTV-zenders van Euro1080.

Gabriel Fehervari, CEO van Euro1080, verklaarde: "Ik ben bijzonder verheugd dat Simon en David deze twee cruciale functies bij Euro1080 op zich nemen, in het bijzonder omdat wij een nieuwe fase ingaan in de geschiedenis van HDTV in Europa. Hun achtergronden en vroegere ervaringen zullen ongetwijfeld bijdragen tot de verfijning van de profielen van onze HDTV-zenders. Zij zullen een essentiële rol spelen in de verdere ontwikkeling van HD1 en de lancering van EXQI in heel Europa.” Hij voegde er nog aan toe: "David en Simon zijn niet de enigen die recent Euro1080 hebben vervoegd. In de loop van de voorbije twee maanden werd het team substantieel versterkt door de aanwerving van een aantal zeer belangrijke medewerkers gaande van een operations manager, technici, tot redactieleden en personen die instaan voor de productie.”

Simon Scales (38) werkte de afgelopen twaalf jaar voor de BBC mee aan heel wat award-winnende televisieprojecten op het vlak van duidingsprogramma’s, entertainment, drama, animatie en sport. Hij ging aanvankelijk bij de BBC aan de slag op de afdeling Creative Services, die o.a. instaat voor de aanmaak van trailers. Later werd hij opgeleid tot locatie- en multicamera-regisseur om vervolgens op te klimmen tot producer en executive producer voor verschillende projecten, gaande van documentaires tot evenementen die in prime time rechtstreeks werden uitgezonden. Zijn werk bracht hem overal in de wereld en hij werd betrokken bij talrijke hoog aangeschreven co-producties (bvb. met David Beckham). Simon is gekend voor zijn vernieuwende aanpak bij het maken van traditionele programma’s en ontwikkelde zowel een aantal nieuwe programmaformats als interactieve digitale content. Daarnaast hielp Simon ook met de lancering van een mediabedrijf waarbij gebruik werd gemaakt van nieuwe satelliettechnologie. Terwijl hij nog bezig was met programmatie, maakte Simon ook deel uit van het BBC Leadership Team en werkte hij aan grootschalige projecten zoals het Edinburgh Television Festival.

Vóór David Steegen (40) Euro1080 vervoegde, was hij Head of Editorial bij "11", de voetbalzender van Belgacom TV en was hij verantwoordelijk voor de crossmediale strategie inzake alle voetbalcontent. David’s passie voor de voetbalsport wordt duidelijk geïllustreerd door het feit dat hij, naast zijn verantwoordelijkheden voor de viedocontent op www.11online.be, ook aan de wieg stond van RSCA TV, de tv-zender van RSC Anderlecht. David Steegen begon zijn loopbaan als persattaché in de filmindustrie (Columbia TriStar Films), deed research en was ook communicatiemanager bij de betaalzender Canal+. Vervolgens presenteerde hij een tijdje een laatavondprogramma op VT4 en daarna werd hij woordvoerder van de Brusselse Minister van Financiën, Begroting, Buitenlandse Zaken en IT. Ook al werkt hij nu voor Euro1080, toch blijft David op maandagavond zijn wekelijks voetbalpraatje verzorgen bij de Franstalige televisieomroep RTBF.

www.euro1080.tv