Geert Hoste staat met oudejaar in Brussel!

Brussel, 30 augustus 2006

De speelkalender van de nieuwe eindejaarsconference van Geert Hoste ligt vast. Hij pakt voor het eerst groots uit in het Paleis voor Schone Kunsten (PSK) in Brussel en sluit er zijn twee maanden durende theatertournee, ‘Geert Hoste staat verder’, af op oudejaarsavond. Wie nog kaarten wil bemachtigen, zal snel moeten zijn, want vijf van de 34 voorstellingen zijn reeds uitverkocht!

De reeks eindejaarsconferences van Geert Hoste start in november en eindigt op 31 december 2006. Hij treedt op in Knokke, Brugge, Oostende, Gent, Antwerpen en Hasselt, en sluit zijn tournee stijlvol af in de prestigieuze Henri Le Bœuf-zaal van het PSK in Brussel.

Geert Hoste begon met theater in de Brusselse Rand. “Strombeek-Bever en Dilbeek durfden het 15 jaar geleden aan om naast de Blauwe Maandag Compagnie en het Ballet van Vlaanderen ook een jonge cabaretier te programmeren. Om dat te vieren kom ik nu terug naar de Vlamingen in Brussel en uit de Rand om tijdens het eindejaarsweekend mijn tournee af te sluiten”, aldus Geert Hoste. “Vroeger stond ik al een tiental keer in de AB, maar de zaal werd snel te klein. Daarom treed ik dit jaar op zaterdag 30 en zondag 31 december op in het Paleis voor Schone Kunsten. De voorstelling op oudejaar zal afgelopen zijn rond 22u45, zodat het publiek achteraf nog de stad in kan om op oudjaar van het vuurwerk te genieten.”

De eindejaarsconferences van Geert Hoste behoren stuk voor stuk tot de meest succesvolle theaterproducties van de voorbije 15 jaar. Het dwingt de productie om steeds grotere zalen op te zoeken. En veel groter dan de Grenslandhallen in Hasselt, de Capitole in Gent, het Brugse Concertgebouw, de Kursaal in Oostende, de Antwerpse Arenbergschouwburg en het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel, kan eigenlijk niet voor een solo-voorstelling.

Reeds vijf zalen uitverkocht
In een mum van tijd waren tijdens de voorverkoop van verleden weekend alle drie voorstellingen in Knokke en reeds twee optredens in de Arenberg-schouwburg volledig uitverkocht. De officiële kaartenverkoop start op 1 september 2006.Meer informatie i.v.m. de kaartenverkoop vind je op www.geerthoste.be.

Historiek eindejaarsconference
‘Geert Hoste staat verder’ is de vijftiende eindejaarsconference van Geert Hoste (°1960). In 1988 stapte de gewezen mimespeler op het podium met een act getiteld ‘Geert Hoste Stand Up Comedy’. Hij was hiermee zijn tijd ver vooruit en werd al snel opgemerkt door talentscouts van VRT Radio, die hem aan verschillende programma’s lieten werken. Hieruit ontstond het idee voor een eindejaarsconference, eerst nog alleen voor een select Radio 1-publiek. Het leverde de jonge radiomaker binnen- en buitenlandse prijzen op.In 1992 produceerde de humorist een eerste volwaardige voorstelling in het cultureel centrum van Strombeek-Bever en een handvol andere kleine Vlaamse theaterzalen. Jan Geysen, hoofd amusement van de VRT, kwam kijken en al snel werd beslist om eind 1993 een eerste televisieversie van de voorstelling uit te zenden. Een traditie werd geboren. Nu stemmen ieder jaar op 1 januari meer dan een miljoen Vlamingen af op één, om mee te genieten van het satirisch jaaroverzicht van Geert Hoste.

Tourkalender November 2006:
Wo 8 Knokke uitverkocht
Do 9 Knokke uitverkocht
Vr 10 Knokke uitverkocht
Za 11 Gent
Zo 12 Gent
Do 16 Hasselt
Vr 17 Gent
Za 18 Gent
Zo 19 Brugge
Vr 24 Oostende
Za 25 Oostende
Do 30 Gent

Tourkalender December 2006:
Vr 1 Antwerpen
Za 2 Antwerpen
Zo 3 Antwerpen
Wo 6 Antwerpen uitverkocht
Do 7 Antwerpen
Vr 8 Antwerpen
Za 9 Antwerpen
Zo 10 Antwerpen
Wo 13 Antwerpen uitverkocht
Do 14 Antwerpen
Vr 15 Antwerpen
Za 16 Antwerpen
Zo 17 Antwerpen
Wo 20 Antwerpen
Do 21 Antwerpen
Vr 22 Antwerpen
Za 23 Antwerpen
Wo 27 Antwerpen
Do 28 Antwerpen
Vr 29 Antwerpen
Za 30 Brussel
Zo 31 Brussel