Alfacam, Euro1080 en het Vlaams Radio Orkest tekenen langetermijncoproductieovereenkomst






31 augustus 2007 • De tv-faciliteitenleverancier Alfacam en het HDTV-mediabedrijf Euro1080 hebben een overeenkomst van onbepaalde duur getekend met het Vlaams Radio Orkest (VRO) voor de coproductie van een hele reeks concerten. Alfacam neemt de concerten van het VRO op in HDTV-kwaliteit en Euro1080 zendt ze uit via de cultuurzender EXQI.

Alfacam maakt gebruik van de meest recente technologische hoogstandjes om de concerten op te nemen in hoge definitie (High Definition) en surround geluidskwaliteit. Daarna zorgt Euro1080 er met de eigen cultuurzender EXQI voor dat een breder Europees publiek thuis volop van de concerten kan genieten.

Gabriel Fehervari, CEO van Alfacam Group, zei: “De coproductieovereenkomst met het Vlaams Radio Orkest biedt, net zoals de eerder afgesloten contracten met deFilharmonie en De Munt, bijzonder interessante mogelijkheden om het hoogstaande werk van artiesten van bij ons via de televisie onder de aandacht te brengen in zowel binnen- als buitenland. Daarnaast willen we met deze samenwerking ook het actief aan de man brengen van de uitzendrechten van de VRO-concerten dankzij de bevoorrechte relaties die Alfacam Group heeft met televisiestations elders in de wereld.”

Het Vlaams Radio Orkest, opgericht in 1935 als studio-ensemble onder de vleugels van de openbare omroep, is vandaag een modern en flexibel symfonisch orkest dat sinds het seizoen 2005 - 2006 terug thuis speelt in de befaamde Studio 4 van het gerenoveerde Flagey-gebouw in Brussel.

Met het grote repertoire van de 20ste eeuw als vaste bagage, streeft het Vlaams Radio Orkest ernaar zich ook op het gebied van de hedendaagse muziek én de filmmuziek te laten opmerken. Tegelijkertijd ontwikkelt men ook nieuwe manieren van concerteren en slaat men bruggen naar andere muziekgenres en kunstdisciplines.

* * *

Alfacam, het televisiefaciliteitenbedrijf dat deel uitmaakt van de beursgenoteerde Alfacam Group [Euronext Brussel: ALFA], levert vooral diensten aan TV-stations en productiehuizen. Van de 22 regiewagens zijn er reeds 19 uitgerust om opnames te maken in HDTV-kwaliteit. Alfacam voert jaarlijks ongeveer 1800 opdrachten uit, waarvan reeds 1400 in HDTV. Het bedrijf is gevestigd in het Eurocam Media Center te Lint (Antwerpen).

www.alfacam.com


Euro1080, het eerste hogedefinitietelevisiebedrijf in Europa, is een zusterbedrijf van Alfacam en begon in HDTV uit te zenden op 1 januari 2004. Sindsdien speelt het een toonaangevende rol op het vlak van HDTV. Dit Vlaamse bedrijf dat gevestigd is in Lint bij Antwerpen heeft op dit ogenblik drie kanalen: HD1, HD2/HD5 en de Vlaamse cultuurzender EXQI. De kanalen van Euro1080 kunnen in ons land ontvangen worden via Belgacom TV, Coditel, iNDi en Telenet Digital TV of via satelliet (Astra 1D/3A op 23,5° Oost).

www.euro1080.tv