BelgacomTV verdeelt cultuurzender EXQI vanaf 1 oktober 2007

Lint, 21 september 2007 • Euro1080 heeft met BelgacomTV een distributieakkoord voor de cultuurzender EXQI afgesloten. Vanaf 1 oktober 2007 zullen de digitale-televisieabonnees van BelgacomTV EXQI Vlaanderen kunnen ontvangen in standaarddefinitie (SDTV).

Het akkoord met BelgacomTV is een belangrijke nieuwe stap voor Euro1080. EXQI Vlaanderen is momenteel te bekijken in HDTV en SDTV via INDI, het digitale platform van de Vlaamse kabelmaatschappijen Integan, Interelectra, PBE en WVEM. Eerder deze week werd aangekondigd dat EXQI vanaf 1 oktober 2007 ook door Telenet en Coditel zal worden verdeeld.

BelgacomTV zal EXQI vanaf 1 oktober 2007 aanbieden in SDTV, de standaard digitale beeldkwaliteit. Van zodra de televisiedistributeur van start gaat met een eigen HDTV-pakket, zullen zowel EXQI als HD1 daarvan deel uitmaken.

Hierdoor stijgt het totale bereik voor EXQI naar ruim 800.000 gezinnen en kan de cultuurzender in principe in heel Vlaanderen en zelfs een groot deel van Brussel en Wallonië worden ontvangen.