Cultuurzender voor Vlaanderen viert eerste verjaardag met kunsttentoonstelling in Eurocam Media Center

Lint, 19 september 2007 • Naar aanleiding van de eerste verjaardag van EXQI, de cultuurzender voor Vlaanderen, loopt tot februari 2008 de allereerste EXQI EXPO “High Definition, High Visibility” op de site van het Eurocam Media Center te Lint. Heel wat bekende artiesten zoals Jan Fabre, Panamarenko, Stijn Helsen, Guillaume Bijl, Jacques Charlier en Patrick Corillon, stellen er hun werk tentoon.

EXQI startte met uitzenden op 1 oktober 2006. Om de eerste verjaardag te vieren, pakt de cultuurzender voor Vlaanderen onder leiding van artistiek directeur Martine Geerts uit met een unieke tentoonstelling op de site van het Eurocam Media Center te Lint, dat tevens de thuisbasis is van EXQI Vlaanderen en het mediabedrijf Euro1080. Er worden kunstwerken tentoongesteld van Guillaume Bijl, Jan Carlier, Jacques Charlier, Patrick Corillon, Jan Fabre, Stijn Helsen, Marie-Jo Lafontaine, Mash, Aimé Ntakivica, Panamarenko, Peter Puype, Johan Tahon, Anne-Mie Van Kerckhoven, Jan Van Oost en Pieter Vermeersch.

Gabriel Fehervari, CEO van Alfacam Group, legt uit waarom EXQI dit initiatief nam: “Euro1080 en Alfacam zijn steeds nauw betrokken geweest bij de opnames in High Definition van opera’s, concerten – zowel pop, rock, als klassiek – over de hele wereld. Onze cultuurzender bekleedt een bijzondere plaats in de Vlaamse en Europese cultuurwereld door deze beelden tot in de huiskamer te brengen. Met deze tentoonstelling willen we evenwel nog een stap verder gaan en ook kunst dichter bij alle bezoekers van het Eurocam Media Center brengen. De komende maanden zullen immers duizenden mensen naar de site komen omdat er tal van grote tv-producties worden opgenomen voor VRT, VTM, VT4, RTL-TVi en andere omroepen.”

De tentoonstelling is alle werkdagen vrij toegankelijk van 9 tot 17u.

Adres: Eurocam Media Center, Fabriekstraat 38, 2547 Lint (aan het station van Kontich)

* * *

EXQI, de cultuurzender voor Vlaanderen, is een initiatief van het HDTV-omroep Euro1080. De zender startte zijn uitzendingen op 1 oktober 2006. EXQI Vlaanderen is te bekijken in HDTV via satelliet (Astra 23,5° Oost) en ook via het digitale platform van iN•Di (van de kabelmaatschappijen Interelectra, Integan, PBE en WVEM). Vanaf 1 oktober 2007 zal de cultuurzender voor Vlaanderen ook door Telenet en Coditel verdeeld worden.
www.cultuurzender.be
www.euro1080.tv