SkyDate kampt met een tekort aan mannen

20 juni 2007 – Op woensdag 27 juni 2007 wordt aan boord van een vliegtuig van de low cost carrier SkyEurope de allereerste speeddating georganiseerd in de luchtvaartgeschiedenis. Een week voor het event blijkt dat dames zich veel sneller inschrijven voor SkyDate dan mannen.

Volgende week vindt de SkyDate-première plaats in een SkyEurope-toestel dat van Brussel naar Wenen vliegt. 25 dames en 25 heren tussen 25 en 38 jaar zullen in het vliegtuig met elkaar kennismaken volgens het klassieke speedating-concept: korte maar efficiënte ontmoetingen tussen singles, die vijf minuten de tijd krijgen om het beste van zichzelf te geven vooraleer naar een volgende vrijgezel door te schuiven.

De organisatie stelde de voorbije dagen vast dat er significant meer vrouwen zich inschrijven voor SkyDate dan mannen. Voor Bart Van Orshoven, medeorganisator van SkyDate, is dit geen verrassing: “Bij de organisatie van klassieke speeddatings heb ik al vastgesteld dat dames zich sneller inschrijven voor dergelijke evenementen. De formule stelt hen in staat om zeer snel het kaf van het mannelijke koren te scheiden. Het is ook zo dat het vooral hoger opgeleide mensen met een druk professioneel leven zijn die deelnemen aan speeddating-events”.

Op dit ogenblik zijn er nog maar twee plaatsen over voor dames. De heren zijn weliswaar aan een inhaalbeweging bezig, maar toch zijn er nog negen SkyDate-tickets voor hen beschikbaar.

De deelnameprijs bedraagt 95 EUR per persoon, inclusief de vluchten met SkyEurope, de luchthaventaksen, de stadsrondleiding en de overnachting in een 4-sterrenhotel.

SkyDate wordt georganiseerd i.s.m. SkyEurope en de datingsite rendez-vous.be. Het concept werd bedacht door EasyDate-organisator Van Orshoven en het communicatiebureau Panneels & Partners.
http://www.skydate.be/

* * *

SkyEurope vliegt sinds eind maart vanuit Brussels Airport naar Krakau, Praag, Boedapest en Wenen. De low cost carrier, die in september 2001 werd opgericht door de Belgen Christian Mandl en Alain Skowronek, beschikt over een vloot van 14 gloednieuwe Boeings 737-700 Next Generation. Tegen 2011 zal de vloot 32 Boeing 737-700NG tellen. Het netwerk van SkyEurope bestaat uit 92 routes naar 39 bestemmingen in 19 Europese landen. SkyEurope vervoert jaarlijks ruim 3 miljoen passagiers. Het bedrijf stelt 850 mensen tewerk en is sinds 27 september 2005 genoteerd op de beurzen van Warschau en Wenen.