SkyEurope en Airest ondertekenen groot cateringcontract

27 februari 2007 – De lagekostenmaatschappij SkyEurope en Airest, één van de grootste Oostenrijkse gastronomie- en cateringbedrijven, hebben een belangrijk contract gesloten. Vanaf maart 2007 zal Airest zorgen voor alle buy-on-board (BoB) producten op de SkyEurope-vluchten. Het contract met een looptijd van vijf jaar, heeft een waarde van €35 miljoen.

Vanaf 25 maart 2007 zal Airest instaan voor de buy-on-board diensten op alle lijnvluchten van SkyEurope. Onder het merk “SkyDelights” zullen de passagiers kunnen kiezen uit een ruim aanbod aan koude en warme snacks.

Airest heeft al heel wat ervaring opgedaan inzake buy-on-board diensten. “Deze overeenkomst is een uitstekende gelegenheid voor beide partijen om hun sterke punten in de verf te zetten”, aldus Bernhard Kotlan, CEO van Airest. Eric Seiser, co-CEO, voegt eraan toe: “Beide partners streven hetzelfde doel na, namelijk aantrekkelijke producten aanbieden en kwaliteitszorg voor de passagiers in groeiende Europese markten.”

“Dankzij de samenwerking tussen SkyEurope en Airest hopen wij niet enkel een hogere omzet aan boord van onze vliegtuigen te realiseren, maar zullen we in staat zijn om nog betere kwaliteit en een ruimere keuze qua menu’s aan te bieden. Als grootste low cost carrier van Midden-Europa willen wij onze klanten een onvergetelijke reiservaring bieden”, aldus Karim Makhlouf, Chief Commercial Officer van SkyEurope.

SkyEurope vliegt vanaf einde maart vanuit Brussels Airport naar Krakau, Praag, Budapest en Wenen. De low cost carrier beschikt over een vloot van 14 gloednieuwe Boeings 737. In 2006 vervoerde SkyEurope 2,75 miljoen passagiers.

Airest is één van de grootste cateringbedrijven uit Oostenrijk. Het bedrijf levert cateringproducten aan zowel luchtvaartmaatschappijen, luchthaven- als bedrijfsrestaurants als evenementenorganisatoren. In 2005 telde de Airest Groep 859 werknemers en haalde een omzet van bijna €76 miljoen.