VLM Airlines zet stevige resultaten neer op de lijn Amsterdam-London City

8 mei 2008 - VLM Airlines liet in april stevige groeicijfers noteren op de lijn tussen Amsterdam en London City. De luchtvaartmaatschappij overschreed de kaap van meer dan 4000 passagiers per week. In vergelijking met april van vorig jaar nam het aantal passagiers op de lijn in april 2008 toe met maar liefst 22%.

Drie weken geleden overschreed de luchtvaartmaatschappij voor het eerst de kaap van de 4000 passagiers per week en vorige maand vervoerde VLM Airlines dan ook 16.529 passagiers op de route Amsterdam-Londen tegenover 13.463 reizigers in dezelfde periode een jaar eerder, hetzij een toename van 22,8%.

Johan Vanneste, Managing Director van VLM Airlines, zei: “De vervoersresultaten op deze lijn liggen boven de verwachtingen. Ons cliĆ«nteel, dat traditioneel circa 80 procent uit zakenmensen bestaat, weet de hoge kwaliteit van onze dienstverlening, de punctualiteit van de vluchten en de voordelen die London City Airport biedt in vergelijking met mastodontluchthavens zoals Heathrow enorm te waarderen.”

Forse groeicijfers, knappe awards en oog voor het milieu
Hij voegde eraan toe: “Bovendien scoort onze turboprop-vloot enorm goed qua milieuvriendelijkheid. Onze Fokker-50’s zijn met hun lage CO2-uitstoot bijzonder geschikt voor korte-afstandsvluchten. Per landing- en opstijgcyclus (LTO) produceren ze tot zesmaal minder emissies, nl. 91,6 gram CO2 per stoel per kilometer. Dit is zelfs minder dan een kleine wagen!”

Vorig jaar werd VLM Airlines uitgeroepen tot de meest punctuele luchtvaartmaatschappij op de route tussen Amsterdam en Londen. In maart van dit jaar viel de luchtvaartmaatschappij nog een grote eer te beurt toen ze de prestigieuze Passenger Airline Award van Schiphol in ontvangst mochten nemen.

Drie jaar geleden, op 4 april 2005, opende VLM Airlines de route Amsterdam-London City. Aanvankelijk werd driemaal per dag heen en weer gevlogen. Vandaag zijn er iedere weekdag maar liefst 12 vluchten tussen deze twee steden. In 2007 was deze lijn goed voor 22% van het aantal passagiers dat gebruik maakte van het hele netwerk. VLM Airlines vervoerde de voorbije drie jaar meer dan 340.000 passagiers op deze route en drie maal zoveel passagiers als 3 jaar geleden.

- Einde -

VLM Airlines werd opgericht in 1993 en biedt lijndiensten aan vanuit Amsterdam, Antwerpen, Brussel, Groningen (via Amsterdam), het eiland Man, Jersey, Luxemburg, Manchester, en Rotterdam met bestemming London City. Vanuit Rotterdam wordt er dagelijks naar Hamburg en Manchester gevlogen. Daarnaast worden ook rechtstreekse vluchten uitgevoerd tussen Antwerpen en Manchester en tussen Amsterdam en Groningen. Tijdens de zomermaanden vliegt VLM Airlines van Rotterdam naar Guernsey en Jersey. De luchtvaartmaatschappij voert ook chartervluchten uit naar tal van Europese steden.

In 2007 boekte VLM Airlines voor de tiende keer op rij winst. De luchtvaartmaatschappij telt 450 medewerkers en beschikt over een vloot van 18 Fokker-50’s. In 2007 vervoerde VLM Airlines 745.000 passagiers, m.a.w. 9% meer dan het jaar voordien. In december 2007 werd VLM Airlines overgenomen door Air France-KLM Group.
http://www.flyvlm.com/