Vrouwelijke geeks komen samen rond het thema “seks en internet”

12 november 2007 - Op 14 november wordt voor de tweede keer een ‘Brussels Girl Geek Dinner’ georganiseerd. Gastspreekster is Sandra Van den Eynde, klinisch psychologe en hoofd van het departement Onderzoek & programma’s van Sensoa, het Vlaamse kenniscentrum rond seksuele gezondheid en HIV.

Zij zal het hebben over de invloed van het internet op relaties en seksualiteit. Vergemakkelijkt het internet de zoektocht naar een potentiële partner of is het eerder een bedreiging voor bestaande relaties? Welke invloed heeft het internet op de seksualiteitsbeleving en de keuzes die mensen maken? Tijdens de lezing gaat Sandra Van den Eynde ook dieper in op een aantal mythen en feiten in verband met seks en het internet en de gevolgen ervan voor bepaalde groepen en gezondheidsaspecten.

Een ‘girl geek’ is een vrouw met een bijzondere interesse in technologie, in het bijzonder computers en nieuwe media. Men kan een geek vergelijken met een ‘nerd’, maar doorgaans hebben geeks meer sociale vaardigheden.

Girl Geek Dinners zijn een groot succes in Groot-Brittannië, Canada en Italië. In ons land vond de eerste editie van Brussels Girl Geek Dinner plaats op 17 oktober ll. De bijeenkomsten zijn gericht op vrouwen die trots zijn op hun interesse in computers en technologieën en die hun ideeën en ervaringen op een aangename en speelse manier willen uitwisselen met vrouwelijke collega’s uit andere bedrijven en sectoren. Mannen zijn daarbij niet welkom, tenzij ze uitgenodigd worden door een deelneemster. Initiatiefneemster van de Brussels Girl Geek Dinners is Clo Willaerts. Zij is een bekende marketingprofessional, internetpionier en blogger.

Er zijn nog slechts een paar plaatsen vrij voor het diner van 14 november a.s. Inschrijven kan via http://brusselsgirlgeekdinner2.pbwiki.com. Het paswoord is ‘sacoche’.

Het 3de Brussels Girl Geek Dinner gaat door na nieuwjaar.

www.brusselsgirlgeekdinner.be

Contact
Clo Willaerts clo@bnox.be, tel. +32 478 25 63 99