Bierkenner uit Tokyo koopt fles MegaBlend Oude Geuze voor 255 euro

Beersel, 23 april 2009 • De fles ‘MegaBlend Oude Geuze’ met het etiketnummer 00001 werd onlangs geveild via eBay. Takayuki Yamamoto, een bierliefhebber uit Japan, bracht het hoogste bod uit: 255 euro. De Megablend Oude Geuze werd speciaal geproduceerd voor de 7de editie van de Toer de Geuze, die aanstaande zondag doorgaat.

Op zondag 26 april 2009 zetten de brouwerijen en geuzestekerijen, die aangesloten zijn bij de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambikbieren (HORAL), hun deuren wagenwijd open. Die dag kan men ook voor het eerst kennismaken met de MegaBlend bij brouwerij 3 Fonteinen, Boon, De Oude Cam, De Troch, Hanssens, Lindemans, Oud Beersel en Timmermans, alsook in restaurant De Heeren van Liedekercke (Denderleeuw) en in herberg ‘In de Verzekering tegen de Grote Dorst’ in Eizeringen.

De MegaBlend Oude Geuze is een mengeling van jonge en oude lambik afkomstig van acht HORAL-leden. Deze geuze werd speciaal voor de 7de editie van de Toer de Geuze geproduceerd en gebotteld in genummerde flessen. In totaal worden er 16.000 flessen van op de markt gebracht.

Armand De Belder, voorzitter van HORAL, verklaarde: “Het verwondert mij niet dat een geuzeliefhebber uit het buitenland zo’n hoog bedrag wil neertellen voor een bijzondere fles geuze. De Megablend is het resultaat van de samenwerking tussen 8 brouwerijen. Vele bierliefhebbers beseffen dat dit iets unieks is. Vandaar ook dat de interesse uit het buitenland voor de Megablend, de Toer de Geuze en de bieren van spontane gisting zo groot is”.

HORAL organiseerde de Toer de Geuze voor het eerst in 1997. Het publiek kan met eigen vervoer (auto, fiets,...) de deelnemende brouwerijen gratis bezoeken en meer te weten komen over het productieproces. Uiteraard kunnen de bieren ook ter plaatse geproefd worden. De Toer de Geuze is inmiddels uitgegroeid tot het grootste bierevenement van Vlaams-Brabant. Twee jaar geleden namen er meer dan 8000 mensen aan deel.

De Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambikbieren (HORAL) werd opgericht in 1997 en verenigt alle geuzeproducenten van Vlaams-Brabant. Deze vzw heeft als hoofddoel promotie te maken voor de ambachtelijke lambikbieren en aanverwante producten. HORAL telt 10 leden: brouwerij Boon (Lembeek), geuzestekerij De Oude Cam (Gooik), brouwerij De Troch (Wambeek), brouwerij 3 Fonteinen (Beersel), brouwerij Girardin (Sint-Ulriks-Kapelle), geuzestekerij Hanssens (Dworp), brouwerij Lindemans (Vlezenbeek), brouwerij Mort Subite (Kobbegem), brouwerij Oud Beersel (Beersel) en brouwerij Timmermans (Itterbeek).
www.horal.be