Toer de Geuze-bussen zo goed als uitverkocht

Allereerste MegaBlend Oude Geuze wordt geveild op eBay

Beersel, 14 april 2009 • Op zondag 26 april 2009 organiseert de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambikbieren (HORAL) opnieuw de Toer de Geuze. Alle zitplaatsen op de door de brouwersvereniging gecharterde autocars zijn zo goed als uitverkocht. Dit jaar wordt ook de ‘MegaBlend Oude Geuze’ aan het publiek voorgesteld. Deze speciaal voor de gelegenheid geproduceerde oude geuze is een mengeling van lambikken van acht brouwerijen. De fles die nr. 0001 draagt wordt momenteel geveild via eBay.

Op zondag 26 april 2009 zetten negen lambikbrouwerijen en geuzestekerijen hun deuren open. Om de vele bezoekers uit binnen- en buitenland ten volle te laten genieten van de Toer de Geuze, heeft HORAL busdiensten langs de verschillende brouwerijen ingelegd. Bijna alle plaatsen op de autocars zijn reeds gereserveerd.

eBay-veiling
De MegaBlend Oude Geuze is een mengeling van jonge en oude lambik afkomstig van acht HORAL-leden (3 Fonteinen, Boon, De Oude Cam, De Troch, Hanssens, Lindemans, Oud Beersel en Timmermans). Deze geuze werd speciaal voor de 7de editie van de Toer de Geuze geproduceerd. Alle flessen zijn genummerd. De fles met nr. 0001 wordt tot 20 april a.s. geveild via eBay.

Op 26 april kan men de MegaBlend degusteren bij de brouwerijen, die er hun medewerking aan hebben verleend, alsook in restaurant De Heeren van Liedekercke (Denderleeuw) en in ‘In de Verzekering tegen de Grote Dorst’, de Eizeringse herberg, die recent de titel “strafste café van Vlaanderen” in de wacht sleepte.

HORAL organiseerde de Toer de Geuze voor het eerst in 1997. Door het overweldigende succes werd beslist het evenement om de twee jaar te herhalen. Aan de oorspronkelijke formule werd niets gewijzigd. Het publiek kan de deelnemende brouwerijen gratis bezoeken en meer te weten komen over het productieproces. Uiteraard kunnen de bieren ook geproefd worden. De Toer de Geuze is inmiddels uitgegroeid tot het grootste bierevenement van Vlaams-Brabant, want twee jaar geleden namen er meer dan 8000 mensen aan deel.

De Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambikbieren (HORAL) werd opgericht in 1997 en verenigt alle geuzeproducenten van Vlaams-Brabant. Deze vzw heeft als hoofddoel promotie te maken voor de ambachtelijke lambikbieren en aanverwante producten. HORAL telt 10 leden: brouwerij Boon (Lembeek), geuzestekerij De Oude Cam (Gooik), brouwerij De Troch (Wambeek), brouwerij 3 Fonteinen (Beersel), brouwerij Girardin (Sint-Ulriks-Kapelle), geuzestekerij Hanssens (Dworp), brouwerij Lindemans (Vlezenbeek), brouwerij Mort Subite (Kobbegem), brouwerij Oud Beersel (Beersel) en brouwerij Timmermans (Itterbeek).
www.horal.be