CITYJET EN VLM AIRLINES ONTHULLEN GEZAMENLIJK MERK

28 mei 2009 – Vandaag onthulden CityJet en VLM Airlines hun plannen om hun leidersplaats op de Londense markt te versterken. Tevens werd aangekondigd dat de twee regionale maatschappijen voortaan onder één gemeenschappelijke merknaam, nl. CityJet, zullen vliegen en dat er meer vluchten zullen worden uitgevoerd in codeshare met Air France en KLM.

CityJet en VLM Airlines hebben tijdens een persconferentie in Londen hun plannen ontvouwd om hun positie te versterken als de meest voor de hand liggende keuze voor de tijdsbewuste passagier, die op een snelle en comfortabele manier van en naar hartje Londen wil reizen. Samen zijn CityJet en VLM Airlines op dit ogenblik goed voor de helft van de vliegtuigbewegingen op London City Airport.

De top van beide luchtvaartmaatschappijen kondigde ook aan dat de Air France-KLM Groep het management vrije hand heeft gegeven om het London City-netwerk verder uit te bouwen met aandacht voor zowel de zakelijke als de toeristische markt.

Dit betekent ook dat de twee regionale airlines voortaan gebruik zullen maken van het merk CityJet en dat er meer vluchten zullen worden uitgevoerd in codeshare met Air France en KLM.

De dienstverlening en de expertise zullen op elkaar worden afgestemd ten voordele van de zakenreiziger, die zo snel en comfortabel mogelijk hun bestemming wil bereiken”, aldus Johan Vanneste, Managing Director van het London City-netwerk van CityJet.

Wij willen hoedanook onze nummer 1-positie op de luchthaven van London City versterken en zijn reeds begonnen met de ontwikkeling van een gezamenlijke merkstrategie, die aansluit bij de andere regionale dochters van de Air France-KLM Groep.

Als gevolg hiervan zal de naam VLM Airlines langzaam verdwijnen en zal vanaf volgend jaar CityJet als gemeenschappelijk merknaam worden gehanteerd. De twee luchtvaartmaatschappijen blijven evenwel werken onder hun respectievelijke air operator’s certificates (AOC).

VLM Airlines treedt ook toe tot Flying Blue, het frequent flyer programma van de Air France – KLM Groep. Vanaf juni 2009 zullen passagiers van VLM Airlines miles kunnen sparen en ook gebruiken bij Flying Blue. VLM Encore, het eigen getrouwheidsprogramma van VLM Airlines, zal in september 2009 verdwijnen. De Encore–punten, die klanten gespaard hebben, worden binnenkort omgezet in Flying Blue Miles.

Op London City Airport werd de Air France ticketdesk, waar VLM Airlines ook zijn intrek zal nemen, al omgebouwd tot een Cityjet ticketdesk. Vandaag wordt eveneens een nieuwe website gelanceerd (www.cityjet.com). Via deze webstek zal de reiziger gebruik kunnen maken van alle e-diensten van de Air France-KLM Groep (online check-in, e-ticketing en toegang tot het Flying Blue, het frequent flyer programma van de Air France – KLM Groep).

CityJet startte onlangs met een directe verbinding tussen Londen en Nantes en VLM Airlines vliegt sinds begin deze maand tussen Antwerpen en Frankfurt.

- Einde bericht -

Omtrent CityJet, Air France en VLM Airlines

VLM Airlines maakt sinds december 2007 deel uit van de Air France – KLM Groep. Door het afstemmen van de activiteiten van VLM Airlines met die van CityJet, een ander lid van de Air France – KLM Groep, willen de twee luchtvaartmaatschappijen de voor de hand liggende keuze worden voor zakenreizigers van en naar hartje Londen. Beide maatschappijen voeren samen zo’n 600 vluchten per week uit vanop 16 luchthavens in het Verenigd Koninkrijk en op het Europese vasteland.

VLM Airlines en CityJet vliegen van London City Airport naar Amsterdam, Antwerpen, Brussel, Dublin, Dundee, Edinburgh, Eindhoven, het eiland Man, Jersey, Luxemburg, Nantes, Nice, Parijs, Rotterdam en Straatsburg. VLM Airlines voert ook chartervluchten uit en biedt directe vluchten aan vanuit zowel Antwerpen als Rotterdam naar Manchester, van Rotterdam naar Hamburg en Jersey, en van Antwerpen naar Frankfurt.

CityJet is een 100% dochter van Air France en heeft zijn hoofdkwartier in het Ierse Dublin. Recent sleepte de luchtvaartmaatschappij nog de zilveren "Airline of the Year 2008/9" award van de European Regions Airline Association in de wacht.

Air France maakt deel uit van de Air France – KLM Groep en is tevens stichtend lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die wereldwijde diensten aanbiedt aan haar klanten.