Dominique Dierckxsens (CEO Batenborch): “Het zijn solden op de executive markt”

25 mei 2009 – Top executives staan meer dan ooit open voor een nieuwe uitdaging in hun professionele carrière. Dat blijkt uit een recente studie uitgevoerd door recruteringsspecialist Batenborch International. De huidige toestand op de arbeidsmarkt maakt het makkelijker voor bedrijven om potentiële topkaderleden te benaderen en aan te trekken.

In tijden van recessie kiezen stuurlui er dikwijls voor om vroegtijdig het zinkende schip te verlaten. Bij soortgelijke crisissen in het verleden is gebleken dat directieleden en topkaderleden maar al te goed beseffen dat voor heel wat onder hen het ontslag dreigt.* Met als gevolg dat deze topmanagers meer dan ooit open staan voor interessante aanbiedingen.

Bedrijven shoppen op topmanagermarkt
Bij hoogconjunctuur worden deze kandidaten voortdurend gecontacteerd door headhunters en is de concurrentie moordend om hen te strikken voor een topfunctie”, aldus Dominique Dierckxsens, CEO van Batenborch. "De laatste maanden stellen wij vast dat deze directieleden maar al te graag rond te tafel gaan zitten en luisteren naar de mogelijke voorstellen.

Dierckxsens voegt eraan toe: “Wij zien ook dat een meerderheid van deze topmanagers hun blik wil verruimen en meer onderhandelingsruimte laat betreffende de arbeidsvoorwaarden. Dit gegeven in combinatie met het relatieve kleine aanbod aan topfuncties, betekent dat bedrijven op dit ogenblik kunnen hengelen naar toptalent in een grotere vijver.

Ook op middenkaderniveau doet dezelfde trend zich voor. Sommige ondernemingen spelen hier handig op in, omdat ze op die manier hopen sneller uit het dal te geraken een als winnaars uit deze moeilijke periode te komen.

* * *

Batenborch International is een executive search-bureau, dat gespecialiseerd is in het recruteren van sales & marketing-professionals. Het bedrijf werd 20 jaar geleden opgericht en telt op dit ogenblik 70 medewerkers. Batenborch International heeft vestigingen in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland.
www.batenborch.com