Nossa Levada & AlexXandó en Umma Brasileira topacts op Braziliaanse Feesten


BRECHT (Antwerpen) – Zaterdag aanstaande worden in Brecht opnieuw de Braziliaanse Feesten/festival do brasil georganiseerd. Topacts zijn Nossa Levada & AlexXandó en Umma Brasileira. Bovendien stelt de populaire Philip Cortez met Brasil 2000 zaterdag in première zijn nieuwe single voor: 'Cuba Libre'. Er worden zo’n 3000 mensen verwacht. Een deel van de opbrengst van het muziekfestival gaat trouwens naar minderbedeelde kinderen uit Salvador Da Bahia (Brazilië).

De Braziliaanse Feesten zijn vorig jaar ontstaan nadat enkele vrienden, die allen een specifieke link met Brazilië hebben, beslisten om de Braziliaanse dans- en feestcultuur een specifiek podium te geven. De eerste editie werd een onverhoopt succes: ruim 1700 mensen woonden het festival bij. Zij genoten met volle teugen van de lekkere cocktails en de unieke Braziliaanse sfeer.

Brecht Braziliaans
Nieuw dit jaar zijn de kinderanimatie, workshops en talrijke demonstraties (djembé batucada, samba, capoeira). De organisatoren hebben daarom beslist om de Braziliaanse Feesten al van 12u ’s middags van start te laten gaan. ’s Avonds barst het feest pas echt los.

De organisatoren hebben op muzikaal vlak andermaal gezorgd voor topkwaliteit: heel wat talentrijke Braziliaanse groepen zullen hun opwachting maken in Brecht. De percussiegroep Mestre Bento vormt tevens de basis vormt voor Coco Rolado. Umma Brasileira, een rijzende ster aan het Braziliaans-Brusselse firmament, en Nossa Levada & AlexXandó zullen de typische muziek van Salvador da Bahia op de festivalgangers loslaten. Philip Cortez y Brasil 2000, Motivo de Alegria, Junior e Rogério en Xuxa Badou vervolledigt de line-up.

Braziliaanse specialiteiten, caipirinha en mojito
Tijdens de Braziliaanse Feesten kunnen de bezoekers ook genieten van de typische Braziliaanse keuken. De menukaart wordt uitgebreid met lekkere specialiteiten en de liefhebbers van caipirinha en mojito kunnen terecht bij twee grote cocktailbars.

Het muziekfestival de Braziliaanse Feesten/festival do brasil wordt georganiseerd door vzw BELezaBRASIL en heeft als doel de festivalbezoekers kennis te laten maken met de Braziliaanse cultuur.

Het festivalterrein is gelegen aan de Papbosstraat te Brecht, vlakbij het nieuwe treinstation Noorderkempen. Tickets in voorverkoop € 10, aan de kassa € 15. Kinderen www.braziliaansefeesten.be
www.festivaldobrasil.be