Seabourn Odyssey onderneemt zijn eerste reis

Eerste ultraluxueuze cruiseschip in zes jaar tijd

30 juni 2009 - De Seabourn Odyssey heeft in Venetië voor het eerst het anker gelicht en is vertrokken voor een maiden voyage van 14 dagen naar Istanboel. Het schip vaart onder bevel van de Noorse kapitein Karlo Buer via de Kroatische kust naar de Griekse eilanden Mykonos, Santorini, Rhodos en Mylos. Het is zes jaar geleden dat een rederij nog een dergelijk ultraluxueus schip in de vaart nam. Alle passagiers, die de eerste reis meemaken, worden automatisch meter en peter van het nieuwe schip.

De Odyssey is het eerste uit een reeks van drie nieuwe majestueuze schepen. Volgend jaar komt de Seabourn Sojourn erbij en in 2011 wordt nog een derde nieuw luxeschip in de vaart genomen. Op dat moment zal de vloot van The Yachts of Seabourn zes schepen tellen.

De Seabourn Odyssey werd ontworpen door de Noorse designers Yran & Storbraaten en gebouwd op de T. Mariotti-scheepswerf in Genua (Italië). Het luxecruiseyacht, dat 32.000 ton weegt en 250 miljoen dollar heeft gekost, kan 450 gasten meenemen. Er zijn 225 luxesuites van 24 tot 121 m². Het schip biedt dan ook de grootste oppervlakte per gast-ratio in de sector. Alle suites hebben zicht op zee en meer dan 90% heeft zelfs een eigen balkon. Voorts zijn er vier restaurants, zes lounges en bars, een zwembad met grote ligweide en een spectaculair dubbeldek. Blijkvanger is het wellnesscenter, dat het groter is dan op welk ander cruiseschip ook.

“De uitbreiding van de vloot met de Seabourn Odyssey doet ons enorm veel genoegen”, zegt Rony H. Broun, Managing Director van Seabourn Benelux. “Dankzij het in de vaart nemen van dit nieuwe luxeschip kunnen we meer passagiers verwelkomen en hen toch nog steeds de persoonlijke en exclusieve service te bieden waar Seabourn voor alom gekend is.”

Aan boord wordt een persoonlijke service van hoog niveau geleverd. Er is bijna één bemanningslid per passagier. De gasten kunnen er genieten van de gerenommeerde Seabourn all-inclusive-formule, waarbij zelfs kaviaar en champagne gratis is. De aandacht voor details en de ontspannen sfeer treft men normaal gesproken enkel aan op een privé-jacht.

Uitzonderlijk groot wellnesscenter
De Odyssey verrast op vele vlakken. Het wellnesscenter, dat zich uitstrekt over twee dekken, heeft een oppervlakte van meer dan 300 m2, en is daarmee de grootste spa aan boord van welk cruiseschip dan ook. De Odyssey is ook het enige cruiseschip dat de producten en behandelingen van SkinCeuticals, de bekroonde lichaamsverzorgingslijn, aanbiedt. De passagiers kunnen ook genieten van een hydropool, een Kinesismuur, twee kruidenstoomkamers. Verder zijn er ook twee Spa Villas met een tweepersoonswhirlpool, een privé-terras, een dubbel ligbed en een mooi ingerichte woonkamer.

Passagiers op de Odyssey kunnen genieten van vijf sterren, all-inclusive diners in vier restaurants gaande van een gastronomisch restaurant met menu’s van chef Charlie Palmer tot de casual openlucht Patio Grill of à la carte dineren in hun eigen gezellige suite.

Er zijn 11 dekken met o.a. 2 buitenzwembaden, 6 buiten whirlpools, een privé diamond room en de mogelijkheid tot watersport. Verder is er een 9-holes minigolfterrein, een reuze schaakbord en kan er ’s avonds naar de sterren gekeken worden. Tevens kunnen er Seabourn-laptops en iPods worden geleend en zijn er gratis massages aan het zwembad.
De Grand Wintergarden Suite, de grootste van eender welk Seabourn cruiseschip, is 360 m² groot en heeft twee veranda’s. De tweeslaapkamer, tweebadkamer suite heeft een solarium met bad en ligzetel, evenals een whirlpool, eetkamer voor zes personen, twee bars en drie flat-screen TV’s. In alle suites treft men de nieuwe Molton Brown Therapies huidverzorgingslijn aan, die voor het eerst op zee wordt aangeboden.

Een andere nieuwigheid op de Odyssey is de Seabourn Square. Het is een innovatieve ‘concierge lounge’ met een relaxte clubsfeer, een bibliotheek, luxeshops, een buitenterras en koffiebar.

Later dit jaar vaart de Odyssey naar de Zwarte Zee en het Oostelijke deel van de Middellandse Zee. Daarna zet het schip koers naar de zonovergoten Caribische eilanden. In 2010 maakt de Seabourn Odyssey zijn eerste 108 dagen durende wereldreis met vertrek op 5 januari 2010 in Fort Lauderdale en aankomst in Athene. Er zullen 42 havens in 26 landen op 6 continenten aangedaan worden.
www.seabourn.be

Informatie & prijzen : Seabourn Benelux, tel: 03 313 60 79

Seabourn Odyssey: feiten en cijfers
Ingebruikname: juni 2009
Design: Yran & Storbraaten (Noorwegen)
Kostprijs: 250 miljoen dollar
Gewicht: 32.000 ton
Aantal bemanningsleden: 330
Aantal passagiers: 450

11 passagiersdekken, waarvan 7 met luxesuites
225 luxesuites met zeezicht van 24 tot zelfs 121 m²
90% van de suites heeft een eigen balkon
23 penthouses met een oppervlakte van 41 m²
5 ownersuite van meer dan 90 m² (inclusief terras)
4 grand suites

Alle suites beschikken over een marmeren badkamer met aparte douche en bad, persoonlijk opgevulde minibar en flatscreen-TV.

The Yachts of Seabourn is lid van de World's Leading Cruise Lines, waartoe ook Carnival Cruise Lines, Holland America Line, Princess Cruises, Cunard Line en Costa Cruises behoren. The Yachts of Seabourn is een merk van Carnival Corporation and PLC (NYSE / LSE: CCL en NYSE: CUK). The Yachts of Seabourn steunt the Ocean Conservation & Tourism Alliance, die als doel heeft om de bescherming van de zee te promoten.