CityJet (voorheen VLM Airlines) stelt nieuw kleurenschema voor

23 september 2009 – Eerder dit jaar kondigde VLM Airlines aan dat het zijn merknaam verandert in CityJet. Dat betekent dat ook een nieuw kleurenschema moest ontworpen worden. Vandaag vliegen reeds twee Fokker-50 toestellen van VLM Airlines in het nieuwe CityJet-kleurenschema. De overige vliegtuigen van de VLM Airlines-vloot zullen gaandeweg worden herschilderd.

Twee toestellen van VLM Airlines (OO-VLP en OO-VLQ) dragen sinds begin september het nieuwe CityJet-kleurenschema. Het eerste toestel kreeg overigens de naam ‘Spirit of VLM’ mee, als eerbetoon aan de medewerkers van VLM Airlines, die de luchtvaartmaatschappij in de loop der jaren vele awards hebben bezorgd. Het zal ongeveer een jaar duren eer de hele vloot van VLM Airlines herschilderd is.

Het kleurenschema werd ontwikkeld door een team van VLM Airlines en CityJet, op basis van design-elementen ontworpen door Brand Image, het Parijse bedrijf dat alle branding-ontwerpen maakt voor Air France. De verschillende stadia van het ontwerp werden door Vincent Simmerok, een ingenieur van de onderhoudsafdeling van VLM Airlines, in zijn vrije tijd met Photoshop verbluffend realistisch gesimuleerd op een foto van een Fokker 50, wat tot het uiteindelijke resultaat heeft geleid.

Ik ben erg blij met het resultaat. Op deze manier zullen VLM Airlines en CityJet met één merknaam en één kleurenschema de klanten op London City Airport benaderen. Het vertrouwde blauwe kleurenschema dateert al van begin 2004 en zal dus geleidelijk plaats maken voor het nieuwe witte schema”, aldus Johan Vanneste, CEO van VLM Airlines. “Nu de merknaam VLM Airlines na 16 jaar verdwijnt, vonden we het daarom ook heel passend om het eerste toestel de naam ‘Spirit of VLM’ te geven.

Ook al wordt nu een gemeenschappelijke merknaam gebruikt, toch blijven de twee luchtvaartmaatschappijen werken onder hun respectievelijke vliegvergunningen of air operator’s certificates (AOC).

- Einde bericht -

Omtrent CityJet, Air France en VLM Airlines

VLM Airlines maakt sinds december 2007 deel uit van de Air France KLM Groep. Door het afstemmen van de activiteiten van VLM Airlines met die van CityJet, een ander lid van de Air France KLM Groep, willen de twee luchtvaartmaatschappijen de voor de hand liggende keuze worden voor zakenreizigers van en naar hartje Londen. Beide maatschappijen voeren samen zo’n 600 vluchten per week uit vanop 16 luchthavens in het Verenigd Koninkrijk en op het Europese vasteland.

VLM Airlines en CityJet vliegen van London City Airport naar Amsterdam, Antwerpen, Dublin, Dundee, Edinburgh, Eindhoven, Jersey, Luxemburg, Nantes, Parijs, Rotterdam en Straatsburg. VLM Airlines voert ook chartervluchten uit en biedt directe vluchten aan vanuit zowel Antwerpen als Rotterdam naar Manchester, van Rotterdam naar Hamburg en Jersey.

CityJet is een 100% dochter van Air France en heeft zijn hoofdkwartier in het Ierse Dublin. Recent sleepte de luchtvaartmaatschappij nog de zilveren "Airline of the Year 2008/9" award van de European Regions Airline Association in de wacht.

Air France maakt deel uit van de Air France KLM Groep en is tevens stichtend lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die wereldwijde diensten aanbiedt aan haar klanten.