oneworld en Connections werken nauw samen op de markt voor wereldreizen


16 november 2009: oneworld, de alliantie waartoe een aantal van de beste en grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld behoren, en Connections hebben een partnership gesloten om de markt van de wereldreizen verder te ontwikkelen. Dankzij oneworld’s Round-the-World product kan je gemakkelijk je eigen route uitstippelen. Deze formule laat iedereen toe om op eigen ritme rond de wereld te reizen, avontuurlijke paden te bewandelen en de mooiste plekjes op aarde te ontdekken, zowel van Oost naar West als van West naar Oost.

Mairead Ryan, Market Development Manager Benelux van oneworld, verklaarde: “oneworld is reeds 10 jaar wereldwijd de absolute marktleider op het vlak van zonale producten zoals het Round-the-World ticket. Ook in België neemt de vraag naar wereldreizen toe. Dat is meteen de reden waarom oneworld met Connections een samenwerkingsakkoord heeft gesloten. Samen willen wij de wereldreismarkt efficiënter benaderen. Kandidaat-wereldreizigers kunnen hun reis rond de wereld via het netwerk van oneworld à la carte samenstellen aan een bijzonder interessante prijs. Met de hulp van onze online reservatiemodule of één van de medewerkers van Connections wordt de droom van elke kandidaat-wereldreiziger snel werkelijkheid.”

Hoe werkt het Round-the-World ticket? De wereld wordt ingedeeld in 6 zones: Europa en Midden-Oosten, Afrika, Azië, Zuid-West Pacific, Noord- en Zuid-Amerika. De reisroute moet bestaan uit minstens 3 zones. De reis van de ene naar de andere zone gebeurt in een continue westelijke of oostelijke richting. Tijdens de wereldreis moeten de Atlantische en Stille Oceaan elk éénmaal worden overgestoken. Het maximaal aantal vluchtsegmenten bedraagt 16. De reistijd bedraagt minimaal 10 dagen en maximum één jaar. De prijs van een Round-the-World ticket is afhankelijk van het aantal gekozen zones en van de klasse waarin je wenst te reizen: economy, business of first class.

Je wereldreis kan vanuit Brussel van start gaan dankzij zes oneworld leden (American Airlines, British Airways, Finnair, Iberia, Malév Hungarian Airlines en Royal Jordanian). Samen bieden ze ruim 300 vluchten per week met vlotte verbindingen naar de rest van het oneworld alliantienetwerk. Andere oneworld leden zoals Cathay Pacific, Japan Airlines, LAN en Qantas vertrekken vanuit naburige Europese luchthavens (Amsterdam, Parijs, Londen en Frankfurt).

Wie een droomreis rond de wereld wil maken, kan terecht in één van de 27 shops van Connections, belt naar 070 23 33 13 of maakt gebruik van de gebruiksvriendelijke reservatiemodule op www.oneworld.com.Over oneworld


oneworld overkoepelt een aantal van de grootste en beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld: American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LAN, Malév Hungarian Airlines, Mexicana, Qantas en Royal Jordanian. Daarbij komen nog een 20-tal dochtermaatschappijen zoals American Eagle, Dragonair, LAN Argentina, LAN Ecuador en LAN Peru. In 2010 treedt ook de Russische luchtvaartmaatschappij S7 tot de alliantie toe.

Samen
• vliegen deze luchtvaartmaatschappijen naar ca. 750 luchthavens in bijna 150 landen
• voeren ze dagelijks meer dan 8500 vluchten uit
• hebben ze bijna 550 luchthavenlounges voor premium klanten
• vervoeren ze ruim 330 miljoen passagiers per jaar
• stellen ze ongeveer 300.000 mensen tewerk
• telt de gezamenlijke vloot bijna 2500 vliegtuigen
• en generen ze jaarlijks meer dan 100 miljard US dollar aan inkomsten.

oneworld is de enige luchtvaartalliantie met leden uit Zuid-Amerika, het Aziatische Midden-Oosten en Australië.

Dankzij oneworld kunnen deze luchtvaartmaatschappijen hun klanten meer diensten en voordelen aanbieden dan vroeger het geval was, toen ze nog geen deel uitmaakten van de alliantie. Dit houdt o.a. in dat het routenetwerk veel groter is, dat er meer mogelijkheden zijn om binnen het hele oneworld netwerk frequent flyer punten te verdienen en te verzilveren, en dat de klanten van meer luchthavenlounges kunnen gebruikmaken. oneworld biedt ook meer alliantietarieven dan welke alliantie dan ook.

In 2009 werd oneworld voor de zevende keer op rij verkozen tot ‘s werelds beste luchtvaartalliantie tijdens de World Travel Awards. Sinds het ontstaan van deze award in 2003 is oneworld totnogtoe de enige alliantie die deze prijs in de wacht wist te slepen.