Seabourn’s nieuwste luxecruiseschip zal ‘Seabourn Quest’ worden gedoopt

18 januari 2010 – In juni 2011 voegt de cruisemaatschappij ‘The Yachts of Seabourn’ nog een cruiseschip aan zijn vloot toe. De rederij heeft zopas beslist dat dit nieuwe schip de ‘Seabourn Quest’ zal heten. Het is het laatste ultraluxueuze yacht in een rij van drie dat door Seabourn op drie jaar tijd in de vaart wordt genomen. Om dit feit te vieren kondigde Seabourn op een aantal vaarroutes superkortingen tot 70% aan.

De Seabourn Quest zal hetzelfde ranke design hebben als de Seabourn Odyssey, die in juni 2009 in gebruik werd genomen. De Odyssey werd toen door de pers omschreven als een “echte vernieuwing binnen het segment van de luxecruises”. Het andere zusterschip, de Sojourn, dat in juni van dit jaar in de vaart wordt genomen, is nu al een succes want de reservaties voor zijn allereerste vaarseizoen lopen vlotjes.

Met de komst van de Odyssey, de Sojourn en de Quest neemt de totale capaciteit van de Seabourn-vloot toe met maar liefst 200%. Seabourn wil daarmee inspelen op de steeds groter wordende vraag naar exclusieve cruises in het topmarktsegment. Deze drie Seabourn-yachten, die elk 32.000 ton wegen en plaats bieden aan 450 passagiers, behoren daarmee tot de kleinste schepen die ooit door een grote cruisemaatschappij werden gebouwd. Ze passen dan ook perfect in de strategie van Seabourn, die haar klanten een uiterst persoonlijke service wil bieden in een ontspannen, luxueuze sfeer. Naast de Odyssey, de Sojourn en de Quest telt de Seabourn-vloot nog de Pride, de Spirit en de Legend, drie kleine maar ultraluxueuze cruiseyachten die elk plaats bieden aan 208 passagiers.

“De naam van de derde nieuwkomer, Seabourn Quest, werd zorgzuldig gekozen”, aldus Rony H. Broun, Managing Director van Seabourn Benelux. “Zowel de Odyssey, de Sojourn als de Quest vertegenwoordigen de passie voor avontuur en ontdekkingsreizen, die onze klanten ertoe aanzet om in ware Seabourn-stijl te reizen.”

Luxecruisevakanties aan kortingen tot 70%

Dankzij de uitbreiding van de Seabourn-vloot komen er binnenkort heel wat nieuwe vaarroutes bij. Zo zijn er het hele jaar door rondvaarten met de Seabourn Pride in Aziatische wateren, waarbij Vietnam, Thailand, China, Korea en Japan worden aangedaan. Momenteel worden op een beperkt aantal reizen superkortingen aangeboden die kunnen oplopen tot 70% van de officiële reisbrochureprijzen. Zo kan je vanaf EUR 1720 per persoon (op basis van een suite voor 2 personen met zicht op zee) mee op een 7-daagse rondreis op de Middellandse Zee.

Alle Seabourn-passagiers verblijven in luxueuze suites. De klanten krijgen er een gepersonaliseerde service en kunnen genieten van een excellente keuken en uitzonderlijke vaarroutes naar de mooiste bestemmingen ter wereld. Aan boord van de nieuwe schepen is er ook een ‘Seabourn Square’. Deze uiterst gezellige lounge met bibliotheek, internetcafé, koffiebar en een discreet service center voor de gasten vervangt de gebruikelijke receptiehall. De indoor- en outdoor-wellnessvoorzieningen, die in totaal 350m2 oppervlakte bestrijken, vind je op geen enkel ander luxecruiseschip, zelfs niet op schepen die twee keer zoveel passagiers vervoeren. Vier restaurants, zes bars en lounges en tal van openluchtdekken en terrassen maken het aanbod van ontspanningsmogelijkheden compleet.

www.seabourn.be